top of page

Sorgsaem

Samen voor goede zorg

Visie…

We benaderen elke patiënt centraal en op een hollistische manier binnen ons verpleegkundig vakgebied: een mens, met al zijn fysieke, psychische, sociale en spirituele behoeftes. Als referentieverpleegkundige palliatieve zorg, zowel door opleiding als door jarenlange praktijkervaring, kwamen we met al die aspecten ruim in contact. 

Door continu bij te scholen verrijken we zo onze praktijkkennis en door de praktijkervaring leren we dagelijks nog bij over zaken die geen opleiding ons kan bijbrengen. 

We staan stil bij wat “goed doen voor een ander” is en overleggen daarover met onze patiënten en met de andere betrokkenen van de zorg.  Of het gaat om professionele verstrekkers, familieleden of mantelzorgers, we doen dit steeds met respect voor de wensen en privacy van onze patiënt. Dit kan in de vorm van multidisciplinair overleg, maar ook informeel door ons gewoon aan te spreken via zelfgekozen weg. De waaier aan contactmogelijkheden is enorm dankzij moderne media.

Bij Sorgsaem stimuleren we zelfzorg boven alles. Wat je zélf doet, kan je immers beter! We helpen je dan ook graag om handelingen (terug) aan te leren.

Als team zijn we steeds bereikbaar en verbinden ons er toe om elke vraag zo spoedig mogelijk van een degelijk professioneel antwoord te voorzien.

Voor palliatieve patiënten zijn wij steeds bereikbaar, 24/7.  Afhankelijk van de hulpvraag komen wij zo snel mogelijk ter plaatse.
 
Voor andere patiënten zijn wij steeds te bereiken tussen 6u ’s morgens en 21u ’s avonds. In uitzonderlijke omstandigheden en na samenspraak kunnen wij ook voor deze patiënten standby staan.

U

STAAT ALTIJD CENTRAAL BIJ ONS

bottom of page